keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ryminällä mentiin, tehtiin, lähdettiin!

Siipontie 5, Akaa

Kevään viimeinen projekti Siipontiellä.. Huoneista poistetaan tapettia ja maalataan pohjamaalilla, että talo saadaan myyntikuntoon ja tulevat omistajat voivat helposti maalata/tapetoida sitten oman mielensä mukaan.

Ennen Siipontielle lähtöä teimme selvän ryhmäjaon ja jokaiselle ryhmälle määriteltiin oma kohde talosta. Tämä helpotti työn aloittamista. Näin säästimme aikaa, ettei paikan päällä tarvinnut taistella ryhmistä tai työkohteista. Jokaiselle jaettiin pieni ohjeistus tapetin poistosta ja maalaamisesta.


Tapetin poisto:

1. Pistorasioiden/valokatkaisijoiden/ruuvien/naulojen poisto seiniltä
2.Tarvittaessa listojen poisto
3.Lattian suojaus (ja listojen, jos niitä ei ole poistettu)
4.Seinien kastelu kuumalla vedellä ja tarvittaessa tapetinpoistoaineella
5.Tapetin poisto kulmasta ylhäältä

Tapetin poisto suoritettu!

6.Seinän tasoitus pakkelilla (naulan ja muiden reikien täyttö)
7.Pakkelin kuivumisen jälkeen seinä hiotaan tasaiseksi

Maalaaminen

1.Lattioiden/pistortasioiden/karmien suojaus
2.Tasoitus pakkelilla ja sen kuivuminen
3.Ylimääräisen pakkelin hiominen tasaiseksi
4.Katon ja muiden tarkkojen alueiden rajaaminen pensselillä tai rajaajalla
5.Maalausta telalla

1.päivä Siipontiellä Akaassa oli erittäin mukava ja tehokas. Meidän ryhmä sai oman alueen eli takkahuoneen siihen kuntoon, että seuraavana päivänä pääsisi jo maalaamaan. Elikkäs aloitettiin  suojaamalla lattiaa, vasaralla taulukoukut ja naulat pois, IIHANA höyryttäjä poisti kuin itsestään tapetit seiniltä! Suojattiin myös huoneen puolipaneelit. Aluksi ajateltiin poistaa paneelien listat, koska tapetin reuna oli listojen takana.. mutta päädyimme kuitenkin siihin että ne vaan suojattaisiin hyvin, ettei maalia pääse niihin roiskumaan. Pakkelliakin päästiin seiniin laittamaan ja hiukan jo hiottiinkin!

Oman kohteen jälkeen siirryimme yläkertaan auttamaan työhuoneen kanssa ja siellä suhde höyryttimeen ei ollut ihan samanlainen. Siellä tapetti oli materiaaliltaan eri ja erittäin huonosti irtoavaa. Tunnelma työhuoneessa oli trooppinen..meitä oli lopulta siellä sitten n.10henkilöä! Höyrytin huusi, ikkuna kiinni ja se tapetti, se ei ironnut! Kunnes löysimme uuden sävelen höyryttimen kanssa, otimme uuden rauhallisen alun, niin kyllähän se tapettikin alkoi irtoamaan.

Päivä siis oli erittäin antoisa ja aika kului erittäin nopeasti!


Kuva: SasaA
Kuva: SasaA
Höyrytin my 
LOVE



 Höyrytys-tapetin kulmasta kiinni-repäisy  ja seinä on tapettivapaa!

Vanha tapetti saa kyytiä! JN ja JH vauhdissa! Kuva: SasaA

Tapettia poistettu! Listaa paneelin päältä ei poistettu, niin vaati hiukan tarkempaa työtä tuon tapetin poistaminen alareunasta.. Kuva:SasaA

Kittiä ammottaviin aukkoihin! Kuva:SasaA

2.päivä aloitettiin kuivuneen pakkelin hiomisella. Tehokkaat suojavarusteet: hengityssuoja ja eroikoistoimenpiteissä myös suojalasit! 

Maalaus aloitettiin rajaamalla ja sutimalla -  katonrajat, ovenkarmit ja kohdat joihin telalla on vaikea päästä! Seinälevyjen välissä olevat välit maalattiin ensin siveltimellä, ettei tela jättäisi rumaa jälkeä niiden reunoihin eli suditiin välit ja n.1cm levyn reunaa ja telalla maalaaminen sujui sitten helposti! Seinät jouduimme maalaamaan kahteen kertaan, koska seinän materiaali imaisi ensimmäisen kerroksen melkein olemattomiin!

Maalaus sujui mukavasti, mutta muutama epämiellyttävä kohta kuitenkin jäi..seinässä ovenkarmien alla/vieressä olevat epätasaiset ja  murtuneet kohdat, joiden peittäminen olisi vaatinut enemmän remonttimiehen ammattitaitoa.

Työ oli viimeistelyä vaille valmis. Suojausten poistaminen, muutaman listan takaisin naputtelu, maaliroiskeiden pois hinkkaaminen ja imurointi! Valmis!

Takkahuone maalattuna. Kuva:SasaA

Takkauone maalattuna. Kuva:SasaA


Takkahuoneen valmistumisen jälkeen siirryimme auttamaan aula-ryhmää. Aulassakaan ei ollut enään kovin paljon tehtävää, mutta autoimme tekemään työt loppuun. Aulassa tai eteisessä ei ollut tapettia, mutta alue oli isompi kuin muilla ryhmillä. Aulassa näki myös erilaisia työvälineitä..kuten varren päähän teipattu sivellin! Portaiden kohdalta katto oli erittäin korkealla ja tilaa tikkaille ei ollut.

 Tuulikaapin ja eteisaulan viimeistely sujui tehokkaasti, kun meitä oli siinä vaiheessa jo monta maalaamassa. 

Yläkerran työhuone, jossa tapetit olivat erittäin hankalat irrottaa..Kuva:SasaA
Yläkerran huone valmiina! Kuva:SasaA
Eteisestä lähtevät portaat yläkertaan Kuva:SasaA

Ylätasanne Kuva:SasaA

Kaikki työ oli tehty, niin siivosimme, pesimme työvälineet, pakkasimme auton ja kiinnitimme peräkärryn.
Lopputulos oli pienistä ongelmista huolimatta onnistunut, valoisa ja raikas! Asiakaskin oli erittäin tyytyväinen työhömme. Koko ryhmämme tehokkuus ja innokuus yllätti! Teimmekin kolmen päivän työt kahdessa päivässä ja saammekin nyt viettää erikoisen pitkää viikonloppua!







perjantai 11. toukokuuta 2012

Virkattuja koreja!

Tästä tykkään! Virkkausta! Yksinkertaista, rentouttavaa puuhaa..ja juoruaminenkin onnistuu samalla. Tätä siis lisää!

 Virkkasimme erilaisia koreja. Tarkoituksena oli opetella nopea ja yksinkertainen tapa tehdä jotain itse..sanoma oli kai se, ettei kaikkea tarvitse hankkia kaupoista. Hyödyllinen taito, jos kuvauksissa, stailauksessa tai missä vaan muualla tarvitsee peittää EI-silmää miellyttäviä kohtia. Koreja voi käyttää muutenkin täytteenä ja/tai ilahduttamassa kansaa.

Ohje on yksinkertainen:
Pohja
1. 7 ktjs, yhdistä ympyräksi.
2. 2 ks jokaiseen ks.
3. 2 ks joka toiseen ks.
4. 2 ks joka kolmanteen ks.
     jne.

Reunat
 5. Kun pohja on halutun kokoinen, 
niin pujota koukku silmukan sisemmästä langasta 
(näin korin alareunaan tulee selkeä raja)
 ja virkkaa kiinteä silmukka. 
6. Reunan ensimmäisen kerroksen
 jälkeen ota koukulle silmukan molemmat langat.
7. Jatka näin ilman lisäyksiä ja kun reuna on halutun kokoinen niin päättele lanka! 
8. Valmis!


Ensimmäinen korini!  



Asian jonka ymmärtää ja josta heti näkee tuloksen ovat ihania! Aloitin tekemään mattoa keittiöön, mutta kotiin päästyäni matonkude olikin aivan erivärinen, eikä siis sopinut keittiöön laisinkaan. Niimpä virkkasin "rahille" uuden päällisen, kun kerran olin jo niin pitkälle päässyt! Ohje on sama. "Kanneksi" tein ympyrän ja virkkasin osat yhteen.
Ja uudelleen villiintyminen virkkaamiseen.


torstai 10. toukokuuta 2012

MML - Piippokeskus

 Piippokeskuksen suunnitelman ensimetrit -


MLL - vuosijuhla... Somistusta, juhlatilan epämiellyttävien kohtien naamioimista, narikan valaistusta, kukkia, palamattomia papepripusseja ja kynttilöitä, oksia, tekokukkia, ruohon kasvatusta, pyykkinarua, pyykkipoikia, kunniavieraita, kunniamerkkejä, kuvia muistoista eri vuosikymmeniltä, tanssiesitys, koulun bändin esitys - siinä tiivistelmä somisteista/asioista/juhlasta. :)

 Juhlia somistaessa on otettava huomioon monia asioita - 

Tilankäyttö  - kuinka paljon mikäkin vie tilaa mm. esitykset, puheet, ruokailu, vieraiden määrä, istumapaikat..

Värimaailma - asiakkaan toiveet ovat tietenkin etusijalla ja tässä tapauksessa ne ovat sininen, valkoinen ja vadelmanpunainen

 Kenelle juhla on suunnattu - lapsille vai aikuisille? vai molemmille?

Kevään viimeinen jakso, ja yksi viimeisimmistä kohteista MLL:n juhla Lempäälän Piippokeskuksessa. Erilaisissa ryhmissä teimme pienoismalleja, kukka-asetelmia, suunnitelmia ja tilakäsikirjoitusta (kuinka paljon mikäkin tilanne tai esiintyminen tarvitsee tilaa juhlassa). MLL:llä oli omat toiveet värien suhteen -  vadelmanpunainen, sininen ja valkoinen. Värejä käytettiin somisteissa ja kukka-asetelmissa. 

Työ aloitettiin siis purkamalla illan ohjelma osiin ja miettimällä, että mitkä toiminnot tarvitsevat minkäkin tilan. Sitten päästiinkin minun lempiosiooni PIENOISMALLEIHIN!




Ohjelman purku ajatusviivoja hyväksi käyttäen

Kun tila on tehty pienemmillä mittasuhteilla, niin on helpompi hahmottaa tilan suuruus ja somisteiden/kalusteiden sijoittelua.
Pienoismallin seinät ja kalusteet on leikattu kirurginveitsellä kapalevystä. Muovikalvoa ikkunoissa ja rautalankaa tehostamassa.



Pienoismalli - Bändi väkerettiin Caiuksen ja Susannan kanssa (kaiuttimet ei ihan mittakaavassa :) )

Pienoismallin rakentamista ja somisteiden/kalusteiden sommittelua

Näyttelyn suunnitelu ja toteutus -

Asiakkaamme halusi näytille kuvia ja lehtileikkeitä MML Lempäälän toiminnasta. Meille toimitettiin esille laitettavaksi julisteita, lasten piirustuksia, vanhoja pöytäkirjoja ja esitteitä. Näyttelyn päätimme asetella "pyykkinarulle", että saisimme kaikki esille tulevat kuvat näkyville. Kontaktimuovista leikeltiin sinisiä pieniä jalanjälkiä, jotka alkoivat jo alan kerran narikasta, juhlatilan läpi kohti näyttelyaluetta.


Ihan itse piirsin suunnittelukuvan!

Testi! Testi! Ja hyvin kesti kulutusta..

Koevedos näyttelyalueen esillepanosta..
Toteutusta juhlapaikalla. Sininen väri toi näyttävyyttä, yhdisti ja kuului MML:n väreihin

Pöytäkoristeiden tekoa -

Harjoittelimme ja teimme prototyyppejä juhlaan tulevista kukka-asetelmista. 
Ennen kukkien asettelua oasis sieneen, pitää kukat ensin käsitellä eli leikata kukkaan/kasviin uusi imupinta, antaa kasvien hetken olla kylmässä vedessä ja sitten leikata siitä haluamansa mittainen..uutta imupintaa unohtamatta.



Ohraruohon kasvatusta


Valmiita kukkapalloja aseteltavaksi ruohopedille
Asetelmia tulossa..


Valmiita asetelmia Kuva: Jessica

Pöydät ja pöytien asetelmat paikallaan... Kuva: Jessica

Itse osallistuin pääasiassa tilakäsikirjoitukseen, näyttelyn suunnitteluun ja rakentamiseen..sain myös tungettua sormeni kukka-asetelmien tekoon, pöytien sijoitteluun ja pöytäliinojen laittamiseen! Henkilökohtaisesti minulle ei kovin tutuksi tullut narikan/porraskäytävän somisteiden teko...

Piippokeskus oli niin lähellä kouluamme ja se taas mahdollisti sen että rallia ajettiin (ehkä muutaman kerran liikaakin) koulun ja juhlapaikan välillä.

Lopputulos oli mielestäni erittäin onnistunut ja hyvää palautettakin on tullut.


Jalanjälkiä - Kuva:MikaP


Narikka. Maalattuja kiviä, oksia ja niihin liimattu tekokukkia ja helmiä. Kuva:MikaP



Narikkaa valaisi ja koristi valopallot. Liisterillä kovetettua paperinarua ilmapallon päälle, ilmapallo pois ja led-valosarja sisälle. Valmis!

Näyttelyalue! Kuva:MikaP
Paperipussi ja led-tuikkuja Kuva:MikaP


Lisää kuvateksti Kuva:MikaP
Kuva; MikaP







 Tunnelmakuva! Kuva: MikaP