sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tampereen Asuntomessut 2012

Kesäloma loppui ja paluu pulpetin ääreen koitti.
 Otettiin kesän aikana  äkkilähtö Vuorekseen  Asuntomessuille elikkäs kamera ja muut dokumentointi välineet olivat kotona hyvässä tallessa. Päivä oli tuolloin sateinen, juoksimme talosta taloon ja yritimme olla kastumatta. 

Osuuskunta Suomen Asuntomessut perustettiin vuonna 1966 ja ensimmäiset messut olivat Tuusulassa vuonna 1970 ja loma-asuntomessut Ähtärissä vuonna 2000.

Toiminta-ajatuksena on parantaa asumistietoutta ja asumisen laatua. Asuntomessut ovat aina yhteishanke sen isäntäkunnan kanssa jossa messut järjestetään. Messujen paikat ovat tiedossa vuosia aikaisemmin, että alueet saadaan kaavoitettua ja rakennukset rakennettua. Messuilla kuluttajat ja tuottajat löytävät toisensa, oli sitten kyseessä rakentaminen, remontoiminen tai sisustaminen.



Erityisesti minulle jäi sisustusideoista mieleen makuuhuoneissa käytetyt valaisimet, parisängyn molemmille puolille katosta laskeutuvat kattovalaisimet. Pidin myös kovasti kankaista jotka olivat aseteltu laineikkaasti sängyn päälle. Jämerä-loft 2.

http://www.asuntomessut.fi/content/jamera-loft-2-makuuhuone Sisustussuunnittelija: Jämerä-kivitalot Oy / Sirpa Lehikoinen, Deluxe Productions / Jutta Rissanen

Kuva: SasaA Kohde:Aeroc-kivitalo Louhi


Messualue oli selkeä ja toimiva. Tietoa, taitoa ja esitteitä oli esillä sopivasti, ja tietenkin kahvipaikkoja. Yleisilme oli ihanan värikäs, ehkä kuitenkin hiukan liian laatikkomainen omaan makuuni.  Alueella talot olivat erittäin lähellä toisiaan. Toisaalta uskon ja toivon että pensaat ja muu kasvillisuus kasvaessaan tuo hiukan yksityisyyttä asukkaille. Suuressa osassa asunnoissa joissa kävin oli mielestäni liikaa seiniä ja  pieniä huoneita, vaikka asunnossa olisi neliöitä paljon ollutkin, niin tilat oli jaettu minun makuuni liian  pieniksi osiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti