keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ryminällä mentiin, tehtiin, lähdettiin!

Siipontie 5, Akaa

Kevään viimeinen projekti Siipontiellä.. Huoneista poistetaan tapettia ja maalataan pohjamaalilla, että talo saadaan myyntikuntoon ja tulevat omistajat voivat helposti maalata/tapetoida sitten oman mielensä mukaan.

Ennen Siipontielle lähtöä teimme selvän ryhmäjaon ja jokaiselle ryhmälle määriteltiin oma kohde talosta. Tämä helpotti työn aloittamista. Näin säästimme aikaa, ettei paikan päällä tarvinnut taistella ryhmistä tai työkohteista. Jokaiselle jaettiin pieni ohjeistus tapetin poistosta ja maalaamisesta.


Tapetin poisto:

1. Pistorasioiden/valokatkaisijoiden/ruuvien/naulojen poisto seiniltä
2.Tarvittaessa listojen poisto
3.Lattian suojaus (ja listojen, jos niitä ei ole poistettu)
4.Seinien kastelu kuumalla vedellä ja tarvittaessa tapetinpoistoaineella
5.Tapetin poisto kulmasta ylhäältä

Tapetin poisto suoritettu!

6.Seinän tasoitus pakkelilla (naulan ja muiden reikien täyttö)
7.Pakkelin kuivumisen jälkeen seinä hiotaan tasaiseksi

Maalaaminen

1.Lattioiden/pistortasioiden/karmien suojaus
2.Tasoitus pakkelilla ja sen kuivuminen
3.Ylimääräisen pakkelin hiominen tasaiseksi
4.Katon ja muiden tarkkojen alueiden rajaaminen pensselillä tai rajaajalla
5.Maalausta telalla

1.päivä Siipontiellä Akaassa oli erittäin mukava ja tehokas. Meidän ryhmä sai oman alueen eli takkahuoneen siihen kuntoon, että seuraavana päivänä pääsisi jo maalaamaan. Elikkäs aloitettiin  suojaamalla lattiaa, vasaralla taulukoukut ja naulat pois, IIHANA höyryttäjä poisti kuin itsestään tapetit seiniltä! Suojattiin myös huoneen puolipaneelit. Aluksi ajateltiin poistaa paneelien listat, koska tapetin reuna oli listojen takana.. mutta päädyimme kuitenkin siihin että ne vaan suojattaisiin hyvin, ettei maalia pääse niihin roiskumaan. Pakkelliakin päästiin seiniin laittamaan ja hiukan jo hiottiinkin!

Oman kohteen jälkeen siirryimme yläkertaan auttamaan työhuoneen kanssa ja siellä suhde höyryttimeen ei ollut ihan samanlainen. Siellä tapetti oli materiaaliltaan eri ja erittäin huonosti irtoavaa. Tunnelma työhuoneessa oli trooppinen..meitä oli lopulta siellä sitten n.10henkilöä! Höyrytin huusi, ikkuna kiinni ja se tapetti, se ei ironnut! Kunnes löysimme uuden sävelen höyryttimen kanssa, otimme uuden rauhallisen alun, niin kyllähän se tapettikin alkoi irtoamaan.

Päivä siis oli erittäin antoisa ja aika kului erittäin nopeasti!


Kuva: SasaA
Kuva: SasaA
Höyrytin my 
LOVE



 Höyrytys-tapetin kulmasta kiinni-repäisy  ja seinä on tapettivapaa!

Vanha tapetti saa kyytiä! JN ja JH vauhdissa! Kuva: SasaA

Tapettia poistettu! Listaa paneelin päältä ei poistettu, niin vaati hiukan tarkempaa työtä tuon tapetin poistaminen alareunasta.. Kuva:SasaA

Kittiä ammottaviin aukkoihin! Kuva:SasaA

2.päivä aloitettiin kuivuneen pakkelin hiomisella. Tehokkaat suojavarusteet: hengityssuoja ja eroikoistoimenpiteissä myös suojalasit! 

Maalaus aloitettiin rajaamalla ja sutimalla -  katonrajat, ovenkarmit ja kohdat joihin telalla on vaikea päästä! Seinälevyjen välissä olevat välit maalattiin ensin siveltimellä, ettei tela jättäisi rumaa jälkeä niiden reunoihin eli suditiin välit ja n.1cm levyn reunaa ja telalla maalaaminen sujui sitten helposti! Seinät jouduimme maalaamaan kahteen kertaan, koska seinän materiaali imaisi ensimmäisen kerroksen melkein olemattomiin!

Maalaus sujui mukavasti, mutta muutama epämiellyttävä kohta kuitenkin jäi..seinässä ovenkarmien alla/vieressä olevat epätasaiset ja  murtuneet kohdat, joiden peittäminen olisi vaatinut enemmän remonttimiehen ammattitaitoa.

Työ oli viimeistelyä vaille valmis. Suojausten poistaminen, muutaman listan takaisin naputtelu, maaliroiskeiden pois hinkkaaminen ja imurointi! Valmis!

Takkahuone maalattuna. Kuva:SasaA

Takkauone maalattuna. Kuva:SasaA


Takkahuoneen valmistumisen jälkeen siirryimme auttamaan aula-ryhmää. Aulassakaan ei ollut enään kovin paljon tehtävää, mutta autoimme tekemään työt loppuun. Aulassa tai eteisessä ei ollut tapettia, mutta alue oli isompi kuin muilla ryhmillä. Aulassa näki myös erilaisia työvälineitä..kuten varren päähän teipattu sivellin! Portaiden kohdalta katto oli erittäin korkealla ja tilaa tikkaille ei ollut.

 Tuulikaapin ja eteisaulan viimeistely sujui tehokkaasti, kun meitä oli siinä vaiheessa jo monta maalaamassa. 

Yläkerran työhuone, jossa tapetit olivat erittäin hankalat irrottaa..Kuva:SasaA
Yläkerran huone valmiina! Kuva:SasaA
Eteisestä lähtevät portaat yläkertaan Kuva:SasaA

Ylätasanne Kuva:SasaA

Kaikki työ oli tehty, niin siivosimme, pesimme työvälineet, pakkasimme auton ja kiinnitimme peräkärryn.
Lopputulos oli pienistä ongelmista huolimatta onnistunut, valoisa ja raikas! Asiakaskin oli erittäin tyytyväinen työhömme. Koko ryhmämme tehokkuus ja innokuus yllätti! Teimmekin kolmen päivän työt kahdessa päivässä ja saammekin nyt viettää erikoisen pitkää viikonloppua!







1 kommentti: