torstai 10. toukokuuta 2012

MML - Piippokeskus

 Piippokeskuksen suunnitelman ensimetrit -


MLL - vuosijuhla... Somistusta, juhlatilan epämiellyttävien kohtien naamioimista, narikan valaistusta, kukkia, palamattomia papepripusseja ja kynttilöitä, oksia, tekokukkia, ruohon kasvatusta, pyykkinarua, pyykkipoikia, kunniavieraita, kunniamerkkejä, kuvia muistoista eri vuosikymmeniltä, tanssiesitys, koulun bändin esitys - siinä tiivistelmä somisteista/asioista/juhlasta. :)

 Juhlia somistaessa on otettava huomioon monia asioita - 

Tilankäyttö  - kuinka paljon mikäkin vie tilaa mm. esitykset, puheet, ruokailu, vieraiden määrä, istumapaikat..

Värimaailma - asiakkaan toiveet ovat tietenkin etusijalla ja tässä tapauksessa ne ovat sininen, valkoinen ja vadelmanpunainen

 Kenelle juhla on suunnattu - lapsille vai aikuisille? vai molemmille?

Kevään viimeinen jakso, ja yksi viimeisimmistä kohteista MLL:n juhla Lempäälän Piippokeskuksessa. Erilaisissa ryhmissä teimme pienoismalleja, kukka-asetelmia, suunnitelmia ja tilakäsikirjoitusta (kuinka paljon mikäkin tilanne tai esiintyminen tarvitsee tilaa juhlassa). MLL:llä oli omat toiveet värien suhteen -  vadelmanpunainen, sininen ja valkoinen. Värejä käytettiin somisteissa ja kukka-asetelmissa. 

Työ aloitettiin siis purkamalla illan ohjelma osiin ja miettimällä, että mitkä toiminnot tarvitsevat minkäkin tilan. Sitten päästiinkin minun lempiosiooni PIENOISMALLEIHIN!




Ohjelman purku ajatusviivoja hyväksi käyttäen

Kun tila on tehty pienemmillä mittasuhteilla, niin on helpompi hahmottaa tilan suuruus ja somisteiden/kalusteiden sijoittelua.
Pienoismallin seinät ja kalusteet on leikattu kirurginveitsellä kapalevystä. Muovikalvoa ikkunoissa ja rautalankaa tehostamassa.



Pienoismalli - Bändi väkerettiin Caiuksen ja Susannan kanssa (kaiuttimet ei ihan mittakaavassa :) )

Pienoismallin rakentamista ja somisteiden/kalusteiden sommittelua

Näyttelyn suunnitelu ja toteutus -

Asiakkaamme halusi näytille kuvia ja lehtileikkeitä MML Lempäälän toiminnasta. Meille toimitettiin esille laitettavaksi julisteita, lasten piirustuksia, vanhoja pöytäkirjoja ja esitteitä. Näyttelyn päätimme asetella "pyykkinarulle", että saisimme kaikki esille tulevat kuvat näkyville. Kontaktimuovista leikeltiin sinisiä pieniä jalanjälkiä, jotka alkoivat jo alan kerran narikasta, juhlatilan läpi kohti näyttelyaluetta.


Ihan itse piirsin suunnittelukuvan!

Testi! Testi! Ja hyvin kesti kulutusta..

Koevedos näyttelyalueen esillepanosta..
Toteutusta juhlapaikalla. Sininen väri toi näyttävyyttä, yhdisti ja kuului MML:n väreihin

Pöytäkoristeiden tekoa -

Harjoittelimme ja teimme prototyyppejä juhlaan tulevista kukka-asetelmista. 
Ennen kukkien asettelua oasis sieneen, pitää kukat ensin käsitellä eli leikata kukkaan/kasviin uusi imupinta, antaa kasvien hetken olla kylmässä vedessä ja sitten leikata siitä haluamansa mittainen..uutta imupintaa unohtamatta.



Ohraruohon kasvatusta


Valmiita kukkapalloja aseteltavaksi ruohopedille
Asetelmia tulossa..


Valmiita asetelmia Kuva: Jessica

Pöydät ja pöytien asetelmat paikallaan... Kuva: Jessica

Itse osallistuin pääasiassa tilakäsikirjoitukseen, näyttelyn suunnitteluun ja rakentamiseen..sain myös tungettua sormeni kukka-asetelmien tekoon, pöytien sijoitteluun ja pöytäliinojen laittamiseen! Henkilökohtaisesti minulle ei kovin tutuksi tullut narikan/porraskäytävän somisteiden teko...

Piippokeskus oli niin lähellä kouluamme ja se taas mahdollisti sen että rallia ajettiin (ehkä muutaman kerran liikaakin) koulun ja juhlapaikan välillä.

Lopputulos oli mielestäni erittäin onnistunut ja hyvää palautettakin on tullut.


Jalanjälkiä - Kuva:MikaP


Narikka. Maalattuja kiviä, oksia ja niihin liimattu tekokukkia ja helmiä. Kuva:MikaP



Narikkaa valaisi ja koristi valopallot. Liisterillä kovetettua paperinarua ilmapallon päälle, ilmapallo pois ja led-valosarja sisälle. Valmis!

Näyttelyalue! Kuva:MikaP
Paperipussi ja led-tuikkuja Kuva:MikaP


Lisää kuvateksti Kuva:MikaP
Kuva; MikaP







 Tunnelmakuva! Kuva: MikaP




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti