maanantai 5. marraskuuta 2012

Ammattiosaamisen näyttö - Palvelun tuotteistaminen

Ammattiosaamisen näyttö - Buffet&Cafe 


Kuva tehty Sweet Home 3D- ohjelmalla.Näyttöön kuuluvat osuudet:
Työn aikatauluttaminen, suunnittelu ja toteutus. 
Maalien ja maalaustarvikkeiden kustannusarvio, menekki ja hankinta. 
Kuparisalin takaseinän tapetin poisto ja seinän tehostemaalaus.
 

 
 1.päivä
Tapetinpoisto seinästä. Tapetti lähti uskomattoman hyvin ja helposti pois rullaamalla, että melkeinpä olisi voinut käyttää uudelleen.. Seinän materiaali oli gyproc ja seinä oli pohjamaalattu aikoinaan ennen tapetointia, niin se helpotti paljon työtäni. Poiston jälkeen täyttelin kolot ja reiät pakkelilla.Tapettia poistettu


Olimme tehneet tehosteseinästä aikaisemmin koemaalaukset, joissa oli kaksi eri sävyä vihreästä ja harmaasta. Veimme asiakkaalle seinät ja sävyt vertailtavaksi, joista he valitsivat mieleisensä.


Koevedos...
Koevedoksen toinen kerros ja kuviointi...
2.päivä 

Seinien maalaus. Aloitimme työparini kanssa työn suojaamalla, lattia suojattiin suojamuovilla ja  pistorasiat ja muut tarkat kohdat suojasimme maalarinteipillä. Varmistin maalikaupassa, että maalarinteippi oli laadultaan sellaista että lähtee jälkiä jättämättä muutaman päivän päästä irti. Teipin ominaisuus oli tärkeä, kun pystyimme tekemään töitä vain iltaisin paikan ollessa suljettu ja jaoimme työt kolmelle illalle.

Suojaamisen jälkeen hioimme pois ylimääräiset pakkelit ja pesimme seinät.
Ensin maalasimme tehosteseinän vihreän maalin, Eurodecor remonttimaali, sävy K452.
Vihreän maalin menekki oli 2,7litraa kun pinta-ala oli 21m2.

Toiset seinät maalasimme vaaleanharmaalla, sävy F488. Harmaan maalin menekki taas oli n.5 litraa kun seinän pinta-ala oli 44,5m2.

Tehosteseinän maalaus. Ideakuvan jonka esitin paikan henkilökunnalle oli Tikkurilan ”raaputtaen kuvioita näkyville” ja he ihastuivat sekä väreihin että kuvioon. Siitä se ajatus sitten lähti.

Vihreä pohjamaali 2.päivän jälkeen...

3.päivä


Vihreä seinä oli saanut kuivua reilun vuorokauden, 
ennen kuvioinnin tekemistä. Uskon että se oli hyväksi tässä tekniikassa, ettei vahingossakaan vihreä pohjamaali lähtisi/leviäisi kuvioinnin aikana. Harmaata maalia pystyi maalaamaan vain puoli metriä kerrallaan, ettei maali ehtisi kuivumaan ennen kuvioiden ”raapimista”. Seinä maalattiin harmaalla
ja kumilastalla pyyhittiin ruusumainen kuvio esille. 
Tästä johtuen tästä työvaiheesta on kovin vähän kuvia, 
kun toinen maalasi ja toinen raaputti kuvioita ripeällä tahdilla.

Olimme tehneet aiemmin koevedokset, mutta niiden materiaali oli 
erilainen kuin seinä johon työn toteutimme. Mallipaloissa vihreä 
maali lähti kuvioinnin yhteydessä ”kuoriutumaan” harmaan maalin mukana. Sitä ei onneksi oikeassa kohteessa tapahtunut ja työt sujuivat muutenkin suunnitelman mukaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti